Vodní kefírové kultury WUGI - malé balení
Datum spotřeby 1.12.2024
Zdraví v malém pytlíčku? Ano! Kefírové kultury, ze kterých si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mléka nebo třeba ovocné šťávy. Trvá to jen malou chvíli, ale zdravotní důsledky budou k nezaplacení. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Zkoušejte a experimentujte, můžete tak získat zajímavé příchutě, třeba kokosový kefír!
Balení na zkoušku obsahuje 1 sáček s 5 g vodních kefírových kultur a vytvoříte s ním postupně až 10 litrů kefíru. Kefírujete tak nepřetržitě 3 týdny.
Vodní kefír WUGI je alternativou k mléčné klasice. Vyrobíte jej z vody a cukru a ze připomíná sladko-kyselou perlivou limonádu. Tohle osvěžení je ale bez chemie a zdraví prospěšné. Kdo má rád změnu, ať si vyrobí kokosový kefír z kokosové vody či mléka nebo přefermentuje ovocnou šťávu. Vodní kefírové kultury to zvládnou.
Složení: Hnědý cukr jako nosič mikroorganismů, kefírové kultury (Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter).
Může obsahovat stopy mléka.
Země původu: EU