Jalovec plod

Neohodnoceno
od 18 Kč od 33 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Skladem (>5 ks)
33 Kč
Hmotnost: 50 g
Skladem (>5 ks)
18 Kč

Detailní popis produktu

lat. Juniperus communis. 

Aromatické plody jalovce obecného se nazývají jalovčinky a jsou hojně používány v potravinářství jako koření nebo surovina pro výrobu známých alkoholických nápojů borovičky a ginu. Patří neodmyslitelně k přípravě jídel z divočiny a zvěřiny, k nakládání masa před uzením, k přípravě tmavých omáček. Ve Velké Británii se používá k ochucování ginu a jiných alkoholických likérů, ve Skandinávii ho přidávají do marinád pro nakládané hovězí a losí maso. Je dobrý s jablky, hovězím a vepřovým masem i husou. Dobře se kombinuje s bobkovým listem, kmínem, saturejkou a tymiánem.

Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách.