Japan Kokeicha je velice zajímavý zelený čaj se zvláštním způsobem zpracování. Nazývá se také špagetový čaj. Základem pro jeho výrobu je práškový čaj nejvyšší kvality – Japan Matcha. Ten je smíchán s vodou a rýžovým škrobem do hladké pasty, která je poté protlačována přes milimetrové síto. Tím vznikají jehličky podobné jehličkám borovice. Rýžový škrob zde plní funkci pojiva, ale dodává i zaoblené, hedvábné textury chuti. Nálev je barvy svěže zelené.
Zajímavostí je, že se zakalí díky postupně se rozpadajícím jehličkám. Chuť je nasládlá, velice svěží, až nakyslá, s doprovodem specifického aroma. Japan Kokeicha je raritní čaj, který ocení spíše zkušení čajomilové s douškem smyslu pro experimenty.
Doporučená příprava: Dvě čajové lžičky (6 g) přelijeme 500 ml vody o teplotě 80 °C a louhujeme 3–5 min., poté scedíme a podáváme. Z tohoto čaje lze připravit jeden až dva nálevy. S druhým nálevem doporučujeme zbytek jehliček rozmíchat časenem – bambusovou metličkou.
Zákonné zařazení: Čaj pravý zelený ochucený
Složení: Japan Matcha, rýžový škrob.
Kategorie: | Čaje pravé |
---|